Nieuw state-of-the-art hoofdkantoor voor Vetus

Verhuizing in 2024

SCHIEDAM- VETUS heeft een overeenkomst getekend voor een nieuw te bouwen, state-of-the-art hoofdkantoor. De verhuizing staat gepland voor medio 2024. Het aan het water gelegen en speciaal gebouwde hoofdkantoor komt in dezelfde buurt van Schiedam, waar VETUS-oprichter Willem den Ouden bijna 60 jaar geleden vanuit zijn huis het bedrijf startte.

De plannen voor de nieuwe vestiging van 9.500 m² bieden een doordachte indeling van de kantoorruimte om samenwerking en creativiteit te stimuleren en zullen de werkomgeving aanzienlijk verbeteren. In het kader van de groeistrategie van het bedrijf zal ook de opslagruimte worden uitgebreid tot het dubbele van de huidige capaciteit, zodat kan worden voldaan aan de veranderende behoeften van de klanten van VETUS. Bovendien zal de locatie betere faciliteiten bieden om producten te presenteren en testen op het water uit te voeren, met speciale aanlegplaatsen voor VETUS-demoboten.

Het gebouw wordt voorzien van zonnepanelen op het dak, die een groot deel van zijn eigen energie opwekken, en zal geen aardgas gebruiken om het gebouw te verwarmen. Dit betekent dat het gebouw bijna energieneutraal zal zijn, wat perfect past bij de duurzaamheidsgedachte van VETUS.

60-jarig bestaan

Marcel Borsboom, CEO van VETUS: ”Na 50 jaar VETUS in de Fokkerstraat in Schiedam te hebben gehuisvest, is het spannend om in 2024, het jaar waarin we 60 jaar bestaan, dit indrukwekkende hoofdkantoor te betrekken. Dit lichte, heldere, moderne gebouw is ontworpen volgens de laatste inzichten op het gebied van welzijn van medewerkers en effectieve samenwerking, waardoor VETUS als werkgever veel aantrekkelijker wordt. De afgelopen jaren zijn diverse percelen aan de Havenstraat (her)ontwikkeld tot hoogwaardige kantoorgebouwen en diverse licht-industriële bedrijfsunits, voornamelijk gericht op de maritieme industrie. Commerciële maritieme bedrijven als Palfinger, Jumbo Maritime, Wärtsilä en Boluda Towage zijn hier al gevestigd.”

Het nieuwe magazijn wordt uitgerust met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van automatische opslag- en zoeksystemen en heeft een aanzienlijk grotere palletcapaciteit dan in het huidige VETUS-magazijn, waardoor het bedrijf zijn producten veel efficiënter kan opslaan, verwerken en verzenden.

Deze verhuizing maakt deel uit van VETUS’ bredere en langetermijnstrategie voor groei en ontwikkeling, waarbij de wereldwijde aanwezigheid van het bedrijf is vergroot door de opening van nieuwe filialen en meerdere regionale teamuitbreidingen. Dit alles onder impuls van de positieve en aanzienlijke omzetstijging. De omzet voor het boekjaar 2022 zal eindigen op een ongekende hoogte en is in totaal gestegen tot meer dan 40% sinds 2019. VETUS heeft vertrouwen voor de toekomst, met recente belangrijke partnerschappen met Yamaha en Mercury, en succesvolle lanceringen van innovatieve producten in de bewezen E-line & E-Pod elektrische voortstuwingsreeksen, BOW PRO thrusters, en connected systemen.


 

Render-photo-new-HQ-VETUS Render-photo-new-HQ-VETUS