Internationale Easter Regatta 2023 Loosdrecht

Inspannende opening van het wedstrijdzeilseizoen

LOOSDRECHT-  Afgelopen Paasweekeinde heeft de KWVL (Koninklijke Watersport-Vereeniging ‘Loosdrecht’)  het wedstrijdzeilseizoen geopend met de Internationale Easter Regatta. In totaal verschenen er 119 boten aan de start, verdeeld over 7 verschillende klassen namelijk de Contender, FD, Solo, ILCA 7, ILCA 6, Finn en Star.

Opmerkelijk was het echt internationale veld bij de Contenders. Buitenlandse deelnemers kwamen uit België , Duitsland en Engeland. Het was ook enige tijd geleden dat een vloot van Stars tijdens wedstrijden op de Loosdrechtse Plassen te zien was

De weersomstandigheden op zaterdag waren beter dan voorspeld was. De zon scheen en met een zuid zuidwesten wind van tussen de 10 en 12 knopen konden onder zeer plezierige omstandigheden de geplande 4 wedstrijden voor de die dag afgewerkt worden. Bij de FD’s voerde Enno Kramer aan het eind van de dag met grote voorsprong het veld aan. Datzelfde gold voor Thierry van Vierssen bij de Finnen . Bij de andere klassen lag het veld na de eerste dag wat dichter bij elkaar. Met spanning werd uitgekeken naar de volgende dag. Helaas liet de wind zondag verstek gaan . Na lang wachten besloot wedstrijdleider Sander Jorissen om 13 uur 30 dat er die dag niet meer gevaren zou worden. Alle hoop was gericht op de slotdag op Tweede Paasdag.

Tweede Paasdag liet de wind zich van zijn beste kant zien. Gemiddeld woei er een mooie wind van gemiddeld 15 knopen. Ideaal zeilweer dus . Maar eigenlijk ook niet. Het was best koud en de wind was niet constant. Vooral in de loop van de middag waren de vlagen verraderlijk. De zeilers raakten, na voor de meesten een lange winterstop, vermoeid. Er gingen nogal wat boten om en een FD zeiler zag zelfs zijn mast breken.  Toch werden voor bijna alle klassen vier wedstrijden afgewerkt. Bijna, want de Stars vonden het na drie wedstrijden welletjes. De wind zette goed door en was toen eigenlijk al te hard voor deze overtuigde boot. Dat maakte in die klasse voor de uitslag geen verschil Ard van Anholt met Steyn van Dissel waren met zes eerste plaatsen en een tweede niet meer te achterhalen. Zoals verwacht won Thierry van Vierssen bij de Finnen en bleken Enno Kramer en met Ard Geelkerken wederom te sterk voor de concurrentie. Voor het internationale karakter van de Easter Regatta was het mooi dat de Duitser Dirk Müller met de eer ging strijken in de Contender klasse . Rond 15.00 uur was iedereen voor de buien aan de wal. Deelnemers en organisatie konden terugkijken op een inspannend maar geslaagd evenement. 

Voor de uitslagen, klik op Easter Regatta 2023 (https://www.kwvl.nl/uitslagen)

 

 

 

thumbnail_EASTER 23 3 thumbnail_EASTER 23 3
EASTER 23 4 EASTER 23 4