Open Watersport Weken trekken meer dan 12.500 bezoekers

Laagdrempelige kennismaking met alle vormen van watersport

GROU- Van 1 april tot 15 mei vonden in Friesland de Open Watersport Weken plaats. Tijdens deze weken maakten meer dan 12.500 geïnteresseerden kennis met allerlei facetten van watersport, bij meer dan 100 ondernemers en organisaties die hun deuren en kajuiten openstelden. De Open Watersport Weken zijn een initiatief van Provincie Fryslân en Merk Fryslân in samenwerking met VVV Waterland van Friesland en talrijke andere organisaties en gemeenten.

 Tijdens de Open Watersport Weken konden beginnende watersporters op een laagdrempelige manier kennismaken met alle mogelijke watersporten tijdens proeflessen die gratis of met flinke korting werden aangeboden. De evenementen werden vaak feestelijk aangekleed met braderieën, koopzondagen of muzikale omlijsting. De meer ervaren watersportliefhebbers konden een kijkje achter de schermen nemen bij charterbedrijven, brugbedieningscentrale It Swettehûs en jachtbouwers.

Veel bezoekers die lente vieren
‘We kijken terug op een erg mooie eerste editie van de Open Watersport Weken met een geweldig deelnemers- en bezoekersaantal. Ook zijn we erg blij te horen dat ondernemers merken dat steeds meer bezoekers Friesland het hele jaar rond als watersportprovincie ontdekken. Een belangrijk doel binnen de gastvrijheidssector.’ aldus Bouke Kors, Manager bij Visit Friesland. 

Open Watersport Weken 2024

‘Vanwege het enorme succes van deze editie zijn wij zeker voornemens dit evenement in 2024 voort te zetten.’ aldus Bouke Kors. ‘En we werken eraan om dan nog meer ondernemers en organisaties hun deuren te laten openen.

 

Fotografie: Lydia Annema

thumbnail_Klompkesilen (c) Lydia Annema thumbnail_Klompkesilen (c) Lydia Annema
thumbnail_SUP clinic (c) Lydia Annema thumbnail_SUP clinic (c) Lydia Annema