Groots roeispektakel op de Kaag 

Met ruim 1000 deelnemers

DE KAAG- Op zaterdag 10 juni worden de Kagerplassen één dag overgenomen door meer dan duizend fanatieke roeiers. De Kaagrace is een spectaculaire wedstrijd van ruim 15 kilometer over de Kagerplassen en is genomineerd voor de Hoofdklasse, 1e en 2e Klasse Dames en Heren en voor het Nederlands kampioenschap bij de Gigs. 

Er worden ruim 1000 roeiers en honderd boten verwacht om het tegen elkaar op te nemen in de zestiende editie van de Kaagrace. Het belooft opnieuw een enorm spektakel te worden waar watersportliefhebbers uit het hele land ieder jaar naar uitkijken. Er wordt geroeid in Pilot Gigs (de van oorsprong Engelse sloepen) en roeisloepen. 

De dames- en herenteams van de roeisloepen leggen dit jaar een parcours van 15 kilometer af. De pilot gig race gaat over een afstand van 6 kilometer. De daaropvolgende roeisprint gaat over 2 kilometer. De damessloepen starten om 11.00 uur, de herensloepen om 14.00 uur. 

Vanaf de kant bij Waterlust de Kaagsociëteit zijn de start en finish voor bezoekers goed te volgen. De wedstrijd is ook online te volgen via wedstrijdvolgen.nl 

Rondom de Kaagsociëteit en de Zijldijk zal het tijdens de Kaagrace een komen en gaan zijn van roeisloepen en deelnemers. Voor toeschouwers goed om te beseffen dat het sportieve evenement over de weg dus minder goed bereikbaar zal zijn. De organisatie van de race adviseert daarom om, als het even kan, vooral per boot of fiets naar de Kaag te komen. 

Wil je meer weten over de Kaagrace? Ga dan naar www.kwvdekaag.nl/kaagrace (http://www.kwvdekaag.nl/kaagrace).

 

 

thumbnail_kaagrace societeit thumbnail_kaagrace societeit
thumbnail_P6115511 thumbnail_P6115511