10 Tips voor een goede watersportbril op sterkte

LEIDEN- Voor brildragers is het vaak kostbaar en lastig om een goede watersportbril te vinden. Een goede watersportbril heeft dan ook veel aspecten waar hij aan moet voldoen. En je wilt niet dat hij zomaar overboord verdwijnt. Bij Specialspex zijn ze gespecialiseerd in sportbrillen op sterkte en hebben voor elke sport de juiste oplossing, ook voor de watersporter met een bril op sterkte. 

Eén universele bril voor elke watersporters is er niet aangezien elke sport zijn eigen specificaties heeft en ook de brilsterkte impact op je keuzes. Toch hebben we een top 10 tips opgesteld waar op te letten bij de aanschaf van een watersportbril.

Een goede watersportbril moet aan verschillende criteria voldoen om je ogen te beschermen en je zicht te optimaliseren tijdens watersportactiviteiten. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken waar je op moet letten bij het kiezen van een watersportbril: 

TIP 1 UV-bescherming: Zorg ervoor dat de bril 100% UV-bescherming biedt tegen schadelijke zonnestralen. Overmatige blootstelling aan UV-straling kan leiden tot oogaandoeningen.  

TIP 2 Afdichting: Kies voor een bril met extra kromming. Dit beschermd de ogen tegen opspattend water wat in je ogen kan komen tijdens het sporten. Dit voorkomt irritatie en ongemak. 

TIP 3 Goed sluitend: Kies voor een watersportbril voor een montuur met extra kromming, deze sluit beter aan op het gezicht en een zeil of schoot welke langs het gezicht komt zal de bril minder snel raken. 

TIP 4 Spiegelcoating: Een goede spiegelcoating neemt shitteringen weg en zorgt voor een nog gladder oppervlakte waardoor druppels en vuil minder aan het glas hechten. 

TIP 5 Anti-condens: Watersporten gaan vaak gepaard met veranderingen in temperatuur en luchtvochtigheid, waardoor de bril kan beslaan. Kies voor een bril met een anti-condenscoating of ventilatiesysteem om dit probleem te minimaliseren. 

TIP 6 Goede pasvorm: De bril moet goed passen en comfortabel op je gezicht zitten, zodat hij niet verschuift tijdens het gebruik en bijvoorbeeld naar omlaag kijken. Verstelbare neusbruggen en bandjes kunnen hierbij helpen. 

TIP 7 Stevigheid: Watersporten kunnen behoorlijk intensief zijn, dus de bril moet duurzaam en bestand zijn tegen schokken, stoten en krassen. Kies voor een bril met een stevig frame en polycarbonaat brillen glazen.  

TIP 8 Breed gezichtsveld: Een goede watersportbril moet een breed gezichtsveld bieden, zodat je een duidelijk zicht hebt op je omgeving en eventuele obstakels in het water. 

TIP 9 Polariserende brillenglazen: Polariserende glazen verminderen de schittering van het wateroppervlak, waardoor je een beter contrast heb. De reflecties op de golven geven een steeds wisselende reflectie wat veel vraagt van de ogen door  gepolariseerde glazen voorkom je dit geeft een rustiger en minder vermoeiend beeld. 

TIP 10 Juiste sterkte: Tijdens het sporten is goed zicht van groot belang. Goed zicht geeft een snellere reactie. Zorg dat je bril altijd de juiste sterkte heeft. 

Mocht je meer info wensen of specifieke vragen hebben kijk dan op www.specialspex.com (http://www.specialspex.com) of maak een afspraak met een van de specialisten van Specialspex in Leiden. 

 

                                                           (advertorial)

 

 

thumbnail_Lip  129 thumbnail_Lip 129
thumbnail_Lip  045 thumbnail_Lip 045
thumbnail_2019_05_08_0089 (1) thumbnail_2019_05_08_0089 (1)
Lip-Surge-watersportbril-wit Lip-Surge-watersportbril-wit
Kitebril-Demetz-Mat-Blauw Kitebril-Demetz-Mat-Blauw
Split-Shot-Matte-Black Split-Shot-Matte-Black
thumbnail_surge lifestyle thumbnail_surge lifestyle
thumbnail_Logo-met-tagline(1000px) - kopie thumbnail_Logo-met-tagline(1000px) - kopie