Jachtclub Scheveningen zet fors in op jeugdzeilen

Met de mobiele zeilschool

SCHEVENINGEN- Deze zomer komt Jachtclub Scheveningen naar de wijk om Haagse jeugd kennis te laten maken met de zeilsport met de mobiele zeilschool op Madestein en Wateringse Veld. De mobiele zeilschool is een samenwerkingsverband tussen de Jachtclub Scheveningen, Watersportverbond, de gemeente Den Haag WSV de Kaag en Team-West.

Samen met het gratis programma Proef de Zee, waarbij Haagse jeugd uitgenodigd wordt om een keer de zee op te varen, de jeugd zeilschool van de jachtclub De Zoute Optimist (ZOP) en het programma ”van Zop tot Top”, dat zeiltalent opleidt tot zeiltopper, geeft de Jachtclub inhoud aan haar jeugdbeleid.

Zo voeren we met Vlaggetjesdag met bijna veertig kinderen de zee op om Scheveningen voor het eerst vanaf zee te zien. Een groot succes, aldus bestuurslid Anton van Schendel. ”Na Corona is het een stuk moeilijker om de jeugd van de bank te krijgen” vervolgt Anton van Schendel, ”maar we hopen dat we met het dit laagdrempelige programma de jeugd weer in beweging te krijgen”.

Tijdens de Allianz World Championships, die van 10-20 augustus wordt gehouden, kan jeugd bovendien op zout water leren zeilen tijdens de `Scheveningen Week.

Dat deze aanpak werkt blijkt wel uit het zeiltalent dat de Jachtclub heeft voortgebracht, zoals Bouwe Bekking (Team Brunel Volvo Ocean race), Erik van Vuuren (Admirals Cup en de Conny van Rietschoten Trofee en twee wereldtitel). Wouter Verbraak (volvo Ocean race). Carolijn Brouwer (VOLVO OCEAN RACE/Olympisch Kampioen), Frans BUdel en Ysbrandt Endt (Winnaars Globe 40 race 2023), Mark Slats die o.a. alleen de wereld rondzeilde in de Golden Globe Race, de zwaarste non-stop solozeilwedstrijd rond de wereld.

Kijk voor meer informatie en aanmelden het op www.jachtclubscheveningen.com  (http://www.jachtclubscheveningen.com ) en op www.team-west.eu. (http://www.team-west.eu.)

image image