Podcast 'Get Ready for the Best' in aanloop naar WK zeilen

SCHEVENINGEN- Een nieuwe podcast ‘Get Ready for the Best’ gaat deze week van start in aanloop naar het wereldkampioenschap zeilen in Den Haag deze zomer. In de vier afleveringen van de Engelstalige podcast ontmoet moderator en sportjournalist Chris Wobben bijzondere gasten, terwijl de zeilwereld zich voorbereidt op ’Get Ready for the Best’ tijdens de Allianz Sailing World Championships van 10-20 augustus.

In de eerste aflevering praat Wobben met olympisch kampioen Kiran Badloe en Alexandra Rickham. Die laatste is niet alleen meervoudig wereldkampioen parasailing en paralympisch medaillewinnaar, maar ook hoofd duurzaamheid bij World Sailing.Badloe en Rickham bespreken onder andere de toewijding van de wereldwijde zeilgemeenschap aan duurzaamheid.

”Op zee worden we als mensen een stuk kleiner. Daar drong het besef tot me door hoe belangrijk onze band met de natuur is”, zegt Rickham in de podcast.

Olympisch kampioen Badloe, die momenteel deelneemt aan de iQFoil Olympische klasse, is ook een betrokken windsurfer als het gaat om de zorg voor de natuur en de oceaan in het bijzonder. ”Voor de Spelen in Rio had ik alleen foto’s gezien van een blauwe zee, maar toen ik daar voor het eerst was, zag ik met mijn eigen ogen hoe vervuild het water was. Dat opende mijn ogen.”

Side kick Nicholas Heiner

Naast de gesprekken met interessante gasten uit de zeilwereld, verzorgt voormalig olympisch Finn-zeiler, 2014 wereldkampioen ILCA7 en Ocean Race-deelnemer Nicholas Heiner een column van elke podcastaflevering, waarin de voormalig wereldkampioen zijn licht laat schijnen op het zeilen en grappige anekdotes deelt.

De vier afleveringen van Get Ready for the Best zijn te beluisteren op het Spotify kanaal van Audiohuis en op de social mediakanalen van het Allianz Sailing World Championships, World Sailing en het Nederlands Watersportverbond. De volgende afleveringen verschijnen op 12, 19 en 26 juli.

Jan Lammers & Marit Bouwmeester

In de volgende afleveringen komen onder andere; sportief directeur van de F1 Dutch Grand Prix van Nederland Jan Lammers, Wereldkampioene Odile van Aanholt, CEO van het Nederlands Watersportverbond Arno van Gerven, Wethouder Hilbert Bredemeijer, TeamGBR 49er atleet James Peters en meervoudig Wereld- en olympisch kampioene Marit Bouwmeester aan het woord.

 

 

 

21_036630_OonT_OlympicFestival 21_036630_OonT_OlympicFestival