Easy-Cabrio systeem haalt spanning van kuiptenten

Drukkers en ritsen zonder krachtsinspanning vast en los

OEGSTGEEST- Veel booteigenaren zullen het herkennen...kuiptenten of sprayhoods waarop zoveel spanning staat dat je de drukkers en ritssluitingen nauwelijks dicht of open krijgt. Cees Juffermans van Poelgeest Yachting zocht hiervoor een oplossing en ontwikkelde het Easy-Cabrio systeem. (https://youtu.be/xoy-kFBuVfc)

De snelspanner wordt tussen het bestaande frame gemonteerd. Met een hefboom kun je de tent vervolgens 9 centimeter laten zakken waardoor de spanning van de tent wordt gehaald. Daarna zet je de drukkers eenvoudig vast en sluit eventueel de ritssluitingen. Als alles vast of dicht is, zet je de tent weer op spanning met de hefboom van de Easy Cabrio. Naast de handset is voor grotere en zwaardere tenten een elektrische uitvoering leverbaar.

Het systeem is leverbaar voor bijna ieder type buiskap met een buismaat van 22mm of 25mm. De lagers van de snelspanners zijn geschikt om het in- en uitschuiven onder zware belasting mogelijk te maken. 

Afgelopen weekeinde heeft Cees Juffermans op de redactieboot van Watersport-TV een handset gemonteerd. Een beetje handige booteigenaar kan dit eenvoudig zelf doen. Zeker met de video die wij van de montage hebben gemaakt. Inmiddels hebben wij het systeem kunnen testen en zijn er zeer enthousiast over.

In losse stand kunnen we nu alle drukkers van onze kuiptent eenvoudig dichtklikken. Dit geldt ook voor de ritsen. Tot voor kort was hier een behoorlijke krachtsinspanning voor nodig en dan lukte het vaak nog niet. We gaan het systeem ook zeker gebruiken bij lage bruggen om onze kuiptent even te laten zakken om te kunnen doorvaren.

De Easy-Cabrio wordt standaard geleverd met een RVS buis van 70 centimeter die op de gewenste lengte gemaakt kan worden. De handset bestaande uit 2 hendels kost € 295,-. Dit is inclusief btw en exclusief montage.

Voor meer informatie: Easy-Cabrio systeem (http://www.easy-cabrio.nl/handset.html)

P1015496 P1015496
P1015507 P1015507
P1015498 P1015498
P1015502 P1015502