Merkschepen onder de hamer bij Bootveiling

Motorboten en zeiljachten

NAARDEN- Regelmatig organiseert Bootveiling online veilingen van pleziervaartuigen. En ditmaal vraagt veilingmeester Jeroen Bolweg aandacht voor een aantal zogenaamde merkschepen. Zeil-maar ook motorboten gebouwd bij de bekende werven. 

’’De liefhebbers van zeilboten kunnen hun hart ophalen. Zo hebben we de komende veiling onder andere een sportieve Friendship 22, vervaardigd in 1979 door Anton en Hetty Meijer in Balk, waar destijds nog in guldens werd gehandeld. Wat te denken van een Jeanneau, een Frans merk dat al meer dan 60 jaar geïnnoveerde motorboten en zeilboten bouwt? De Contest 28 is het paradepaardje van Ed Conyn, De avontuurlijke pionier van het grote water stond al vóór de oorlog aan de wieg van het zeezeilen met ”kleinere jachten”. De Beneteau Océanis Clipper zal de nieuwe eigenaar verleiden om op een comfortabele manier de zeeën te trotseren, gedreven door de wind en uw eigen reislust. De Van de Stadt mag niet ontbreken in dit rijtje. Een pionier die 4 basisprincipes hanteert: snelheid, comfort, veiligheid en kwaliteit. Verder presenteren wij onder meer een polyester Victoire 25 van Jachtwerf Victoria uit Alkmaar en een Feeling 286 van de Franse werf Kyrie Constructions Nautiques,’’ aldus veilingmeester Bolweg.

Waait de wind uit een andere hoek en bent u op zoek naar een speedboot? Bekijk dan onze Chris Craft 850 of Larson 300. Boten van dit merk hebben een klassieke uitstraling maar beschikken over de nieuwste technologieën om uw vaargenot te vergroten. Scheepswerf G. de Vries Lentsch heeft decennialang de mooiste schepen gebouwd. Wij veilen een mooie tweemaster. Bent u op zoek naar de perfecte combinatie van stijl, creativiteit en vvo vooruitstrevend design? Een motorjacht van het tijdloze merk Princess is bij ons te vinden. 

En er is meer. Voor ieder wat wils. In juli worden naast de genoemde grote merken nog meer bijzondere werkboten, zeilboten en motorboten geveild. Nieuwsgierig geworden? Bezoek dan de kijkdag op 15 Juli 2023. Aanmelden kan op de website vanBootveiling.com (http://www.Bootveiling.com.)

thumbnail_FEELING thumbnail_FEELING
thumbnail_LARSON thumbnail_LARSON