Mercury Marine lanceert Avator 20E en 35E BB-motoren

Betere prestaties, oplaadgemak en connectiviteit

FOND DU LAC, Wis. - Mercury Marine heeft de Avator 20e en 35e elektrische aandrijfsystemen geïntroduceerd. De nieuwe modellen voegen zich bij de reeks elektrische aandrijvingen van Mercury naast de bekroonde Avator 7.5e buitenboordmotor, die in januari op de Consumer Electronics Show (CES) werd gelanceerd. In de komende maanden zullen nog twee elektrische buitenboordmotoren worden onthuld, waarmee Mercury zijn belofte nakomt om leider te worden op het gebied van elektrische aandrijving.

De 20e en 35e hebben veel van dezelfde innovatieve voorzieningen als de 7.5e, waaronder de eerste transversale flux motortechnologie in de branche, een levendig intuïtief kleurenscherm en een hendel voor de stuurknuppel. De nieuwe modellen bieden meer vermogen en de mogelijkheid om meerdere Avator accu’s aan te sluiten om het bereik en looptijd te vergroten, plus volledige toegang tot de Mercury Marine app met de geïntegreerde SmartCraft Connect module.

De Avator 20e en 35e buitenboordmotoren genereren respectievelijk 2000 W en 3500 W vermogen aan de schroefas. De 20e kan een vergelijkbare acceleratie leveren als een 5 pk FourStroke buitenboordmotor, terwijl de 35e een acceleratie genereert die vergelijkbaar is met een Mercury 9,9 pk FourStroke buitenboordmotor. Beide worden aangeboden met stuurknuppel of afstandsbediening en zijn ideaal voor het aandrijven van kleine vaartuigen, waaronder aluminium vissersboten, microskiffs, stijve opblaasboten, tenders en kleine pontons.

”Avator buitenboordmotoren zijn intelligente, elektrische aandrijfsystemen die zijn ontworpen om een superieure vaarervaring te bieden met de flexibiliteit om het bereik en looptijd gemakkelijk te vergroten”, zegt Tim Reid, vicepresident productontwikkeling en engineering van Mercury Marine. ”Via ons exclusieve Power Center, dat de stroom veilig samenvoegt, communicatie tussen de accu’s en de buitenboordmotor mogelijk maakt en opladen op één punt mogelijk maakt kunnen tot vier van Mercury’s nieuwe 2300 Wh accu’s worden aangesloten en beheerd.”

Accu’s en laders

De Avator 20e en 35e 2300 Wh lithium-ion accu is ontwikkeld in samenwerking met Mastervolt van de Navico Group en exclusief ontworpen voor maritieme toepassingen. Het is een veilige, betrouwbare energiebron die getest is op vallen en IP67 rating heeft voor waterdichtheid.

Booteigenaars kunnen ervoor kiezen om rechtstreeks op één 2300 Wh accu aan te sluiten voor optimale eenvoud en draagbaarheid, of om hun bereik en looptijd te vergroten door een Avator Power Center toe te voegen en maximaal vier accu’s aan te sluiten. Het Power Center dient als centraal punt voor de stroomkabel aansluitingen, zodat de boot netjes en overzichtelijk kan worden geïnstalleerd. De voedingskabel kan snel en eenvoudig op de accu worden aangesloten met de gereedschapsloze connector met draaislot.

Slimme Avator laders houden continu de spanning en stroom bij om een veilige, effectieve lading te leveren en kunnen de accu uitschakelen om deze te beschermen als er een probleem is. De Avator lader van 230 W kan een volledig lege accu van 2300 Wh in ongeveer 10 uur opladen. Een snellere 520 W lader is verkrijgbaar en deze kan de laadtijd met meer dan 50% verkorten. 

Motor en prestaties

Deze eerste transversale flux motortechnologie in de branche van Avator levert een betrouwbaar en stil vermogen. De Avator 35e elektrische buitenboordmotor is 63% stiller dan een 6 pk viertakt buitenboordmotor bij vol gas. De motor genereert zonder veel moeite een hoog koppel, waardoor de levensduur en de range van de accu worden geoptimaliseerd, terwijl deze bijdraagt aan een snellere acceleratie en efficiëntere algemene prestaties dan vergelijkbare concurrerende producten. Avator schroeven zijn gemaakt van een zeer sterk, slagvast composietmateriaal. Hun driebladige ontwerp maximaliseert de stuwdruk voor een maximale levensduur van de batterij met minimaal geluid.

Afstandsbedieningen

De digitale Avator bedieningselementen zorgen voor een directe gasrespons zonder aarzeling en houden booteigenaars in contact met de buitenboordmotor voor eenvoudig en veilig varen. Er zijn drie afstandsbedieningen voor de gashendel die passen bij de stuurstijlen die populair zijn op kleine boten. Een Mercury SmartCraft Connect module is vooraf geïnstalleerd op Avator 20e en 35e modellen, waardoor booteigenaren de buitenboordmotor draadloos kunnen verbinden met de Mercury Marine app via een mobiel apparaat. De app geeft een reeks prestatiegegevens weer, samen met een GPS-kaart met gevisualiseerde rangeschattingen voor het plannen van uitstapjes.

Streven naar duurzaamheid

Het Avator programma zet Mercury’s streven voort om maritieme aandrijving te herdefiniëren voor alle productlijnen op een manier die een positieve invloed heeft op het milieu. De Avator buitenboordmotoren transformeren de ervaring met het varen door dit mogelijk te maken zonder uitlaatgassen en met nul directe emissies. Elke elektrische buitenboordmotor is ook vervaardigd met veel onderdelen die recyclebaar of herbruikbaar zijn.

 

MM_Avator_20e-Tiller_VeerX13_FW095A7254 MM_Avator_20e-Tiller_VeerX13_FW095A7254
MM_Avator_35e-RC_Hero MM_Avator_35e-RC_Hero
MM_Avator MM_Avator
MM_Avator_35e-RC_Talamex-S-LINE_SW095A7975 MM_Avator_35e-RC_Talamex-S-LINE_SW095A7975
Avator-banner-35-e Avator-banner-35-e
MM_Avator_520w-Charger_Lifestyle_Canon-0041_1 MM_Avator_520w-Charger_Lifestyle_Canon-0041_1