Kick op Loosdrecht roeiwedstrijd

LOOSDRECHT- Op zaterdag 23 september wordt op de Loosdrechtse plassen het jaarlijkse Kick op Loosdrecht roei-evenement voor Gig-roeiboten gehouden. 

De Gigs zijn traditionele roeiboten die hun oorsprong vinden in Cornwall als loodsboten. Er wordt in de Gig geroeid zonder de rollende bankjes. Gigs worden veelal gebruikt voor coastal roeien op zee onder de kust. In de boot zitten 6 roeiers en een ’stuur. In de Gig’s wordt ’boord geroeid’, dat wil zeggen dat de roeiers ieder maar 1 riem bedienen. 

De wedstrijden in de Gig’s worden gevaren in het kader van het Nederlands Kampioenschap Pilot Gig rowing. Dit kampioenschap wordt beslecht in 7 wedstrijden door het gehele land. 

Er zullen 27 teams (11 heren en 16 damesteams) gaan strijden om de prijzen. De dames zullen starten in 2 heats elk met 8 boten. De heren zullen in 1 heat met elkaar de strijd aan gaan. Het parcours heeft een lengte van ongeveer 4 kilometer met 3 scherpe boeien.  Zaterdag zal de eerste start om 11:15 uur zijn, beginnend met de dames, en om 16:00 uur staat de prijsuitreiking gepland.

kick 2023 2 kick 2023 2
thumbnail_kick 2023 thumbnail_kick 2023