Wie heeft een plekje voor loterij Sharpie?

Opbrengst voor Dutch Wooden Boat Festival 2024

DEN HELDER- Het is de bedoeling dat volgend jaar weer het Dutch Wooden Boat Festival (https://dutchwoodenboatfestival.nl) wordt gehouden. Organisator Bert van Baar heeft al een datum geprikt, namelijk 5, 6 en 7 juli. Om het festival te kunnen bekostigen zal wederom een zeilboot worden verloot. Voor deze zes meter lange Sharpie, die op een trailer staat, is Bert nog wel hard op zoek naar een winterplekje.

’’De plek waar ik dacht op te kunnen rekenen ging onverwacht niet door. Ik zoek bij voorkeur iets ergens tussen Alkmaar en Den Helder,’’ aldus Bert. ’’De eerste loten vinden ook al hun weg naar hun kopers en dat geeft moed. De opbrengst is straks weer voor de organisatie van dit festival en komt dus goed terecht.’’

Deze te verloten Sharpie is een geheel massief Okoume/eiken wedstrijdboot met een midzwaard en 12m2 aan zeil, 6 x 1,45 x 0,25-0,95 meter van een kleine 130kg. De boot is gebouwd in 1933 en is nog niet zo lang geleden helemaal gerestaureerd. 

Loten kosten €35 per stuk en net als vorige keren worden er slechts 100 loten verkocht. De trekking volgt zodra alle loten zijn verkocht: wellicht nog voor het volgende zeilseizoen!

Wie heeft voor de Sharpie een tijdelijk plekje? Mail naar bert.van.baar@kpnmail.nl (http://bert.van.baar@kpnmail.nl). 

Afbeelding 98 Afbeelding 98