Rotterdam en de passagiersvaart op de Indië-route

‘Ruim 350 jaar maritiem erfgoed’

ROTTERDAM- Ruim 350 jaar hebben vele duizenden Nederlandse schepen de route naar en van de Indische archipel bevaren. De schepen, de feiten, de ontwikkelingen, de reders, de gezagvoerders, het leven aan boord, de belevenissen van bemanningsleden en passagiers en nog veel meer over wat er met de passagiersvaart op de Indië-route in ruim drieënhalve eeuw is gebeurd, zijn samengevat in een rijk geïllustreerde boek: Rotterdam en de passagiersvaart op de Indië-route.

De Rotterdamsche Lloyd en de Holland-Amerika Lijn waren met hun passagiersschepen en vrachtschepen decennia lang de grootste, belangrijkste en bekendste rederijen van Rotterdam. De vier zeilschepen die in 1596 vanuit de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden onder het motto de ‘Eerste Schipvaart’ naar de Oost vertrokken, werden enkele jaren later opgevolgd door schepen van de Verenigde Oost-Indische Compagnie. En na ongeveer tweehonderd VOC-jaren maakten deze schepen weer plaats voor schepen van reders als Van Hoboken en Ruys.

Illustrator Jacob Spin (1806-1875) was een geweldige tekenaar van alle typen zeilschepen. In dit boek zijn veel van zijn tekeningen opgenomen. 


ISBN: 9789492881748
Prijs: € 49,95

Over de auteur

Bram Oosterwijk begon in 1960 met het schrijven van havenverhalen, als leerling-redacteur bij Dagblad Scheepvaart. In 1964 werd hij scheepvaartredacteur bij De Rotterdammer en werkte daarna voor diverse kranten. Zijn eerste boek over de haven publiceerde hij in 1979, sindsdien staan er velen maritieme titels op zijn naam. 

 

Afbeelding 11 Afbeelding 11