The Ocean Race wint Duurzaamheidsprijs

Bij de International Sports Awards 2023

ALICANTE- The Ocean Race, de zwaarste en langste test voor een team in de sport, heeft de hoofdprijs gewonnen in de categorie Duurzaamheid van de 2023 International Sports Awards, georganiseerd door de International Sports Convention.

De prijs is een erkenning voor de inspanningen van het duurzaamheidsprogramma Racing with Purpose, dat samen met Premier Partner 11th Hour Racing werd opgezet om oceaanbescherming centraal te stellen in de zeilwedstrijd rond de wereld.

De doelstellingen voor The Ocean Race 2022-23 waren zeer ambitieus en het programma bevatte baanbrekende initiatieven, waaronder het beïnvloeden van het wereldwijde oceaanbeleid en het meest uitgebreide wetenschapsprogramma in de sport. Het was absoluut noodzakelijk om een zo duurzaam mogelijk evenement te organiseren. Door een reeks initiatieven verminderde de race zijn uitstoot van broeikasgassen met 75% ten opzichte van de vorige editie van het evenement, het werd ook volledig aangedreven door hernieuwbare energie en de plastic voetafdruk van de race werd gemeten, een primeur voor elk groot sportevenement. Het inspireren van de volgende generatie is ook een belangrijk element van Racing with Purpose, met leerprogramma’s die tot leven werden gebracht in de gaststeden door middel van workshops ter plaatse.

 

Foto Sailing Energy

 

Afbeelding 6 Afbeelding 6