Automatisch logboek voor zeilers met SWAY Sailing

Het Strava voor de zeiler

DEN HAAG- Met SWAY bekijkt, deelt en evalueert iedere zeiler eenvoudig zijn gezeilde trips. De app logt de gezeilde mijlen automatisch waardoor deze snel terug te kijken zijn. Track zeiltrips, deel ze met bemanning, vrienden en familie en herbeleef zeilavonturen. SWAY is een soort Strava voor het zeilen!

Sporters houden graag bij welke afstanden ze hebben gelopen, gefietst of bijvoorbeeld gezwommen. Op social media worden die prestaties vervolgens gedeeld met alle vrienden, kennissen en iedereen die het maar wil zien. Vanaf nu kunnen zeilers dit ook, dankzij de SWAY Sailing app. Hiermee wordt gezeilde afstand, snelheid en tijd eenvoudig bekeken en gedeeld.

Het enige wat de zeiler hoeft te doen is een kleinapparaatje, met een simpele plug and play verbinding, te installeren aan boord. Het is vervolgens slechts een kwestie van trossen los en zeilen maar! De app fungeert vervolgens als een soort logboek. Naast de afgelegde mijlen meet SWAYde snelheid, de windsnelheid en het aantal uur van de trip.

Ontdek nieuwe locaties

De gratis app geeft toegang tot trips van jezelf, maar ook van anderen, mits ze deze openbaar zetten. Dit geeft zeilers de mogelijkheid nieuwe locaties te ontdekken en te leren van anderen. Waarom ging die ene zeiler bijvoorbeeld zoveel sneller het kanaal over? En wat is bijvoorbeeld de ideale route richting het noorden?

De app is gratis, de zeiler betaalt alleen eenmalig voor het apparaatje aan boord die de data verzamelt. Deze data processor, de NC-1, kan direct aan het netwerk aangesloten worden waarna de data wordt verzameld en opgeslagen.

Ook wordt een eigen WiFi-netwerk gemaakt waardoor deAIS-gegevens direct in Navionics of andere apps verschijnen. Na het zeilen worden de data in de SWAY app gesynchroniseerd en opgeslagen in de cloud. Zo worden alle trips bewaard en zijn ze later altijd terug te zien.

Bestel SWAY Sailing via: sway-sailing.com (http://sway-sailing.com)

 

Dit is een persbericht

Scherm­afbeelding 2023-12-15 om 13.07.54 Scherm­afbeelding 2023-12-15 om 13.07.54
unnamed unnamed