Saffier Yachts introduceert SL 46 als high-performance zeiljacht

Nieuw vlaggenschip in twee versies: MED en NORTH

IJMUIDEN- Saffier Yachts, bekend en zeer succesvol als bouwer van zogenaamde daysailers, introduceert nu de nieuwe Saffier SL 46. Een high-performance zeiljacht waarmee de Ijmuidense zeilbotenbouwer een flinke stap vooruit maakt. Op Watersport-TV een eerste impressie, plus een video (https://youtu.be/woiuT75WgrA?si=AVFMDKVJ_iXqUhju)

De ontwikkeling van het kajuitzeiljacht vloeit voort uit de terugkerende vraag van klanten die willen overstappen van een dagzeiler naar een groter jacht. ’’De gloednieuwe Saffier SL 46 is een ontwerp en concept waar we met veel enthousiasme aan hebben gewerkt, trouw aan de waarden van Saffier Yachts. Dit omvat een goed uitgebalanceerd, high-performing zeiljacht, eenvoudige single-handed bediening met ruime en een goed beschutte cockpit en het toevoegen van een luxe binnenkant met verschillende lay-outs, zowel binnen als buiten,’’ zo laat de IJmuidense botenbouwer weten.

De Saffier SL 46, waar vanaf tekening al 5 boten zijn verkocht, is ontworpen door huisontwerper Kees van de Stadt in nauwe samenwerking met Dennis en Dean Hennevanger. ’’We introduceren twee versies van de SL 46: de SL 46 MED en SL 46 NORTH. De SL 46 MED valt op met zijn outdoor woonkamer en open achterdek lounge, compleet met stuurman stoelen die kunnen worden omgetoverd tot lounge bedden. Ondertussen heeft de SL 46 NORTH een beschutte cockpit en extra bergruimte onder het zonnedek voor je bijboot, voor extra vrijheid om naar het strand of de wal te gaan terwijl je voor anker ligt.’’

Lichtgewicht

De Saffier SL 46 is ontworpen voor alle soorten wateren en ontwikkeld voor singlehanded zeilen. De Saffier SL 46 beschikt over een krachtig maar eenvoudig te bedienen zeilplan, wat zorgt voor een mix van puur, snel zeilen, gecontroleerd vanuit de positie van de stuurman. Met zijn lichtgewicht constructie garandeert dit jacht spectaculaire prestaties onder alle omstandigheden. Met de snelheden zowel aan de wind in of voor de wind - een echte belevenis voor zeilliefhebbers. 


’’Ons nieuwe vlaggenschip, de Saffier SL 46, markeert de introductie van onze nieuwe Saffier Luxury lijn (SL) naast de bestaande Saffier Yachts Worldclass Daysailers (SC & SE).  Met deze twee modelreeksen is Saffier Yachts klaar voor de toekomst. Het Saffier DNA van single-handed zeilen, ultiem comfort en hoge prestaties blijft de kern van ons nieuwe vlaggenschip.’’

De basisprijs voor de Saffier SL 46 is € 580.000,00 excl btw. De lancering van de nieuwe Saffier SL 46 MED is gepland voor juni 2024. Tijdens Boot Düsseldorf wordt van de Saffier SL 46 een gedetailleerd 6-voet schaalmode gepresenteerd. 

 

Specificaties

Lengte over alles 14,90 m
Lengte romp 13,75 m
Breedte 4,45 m
Diepgang 2,20 m
Waterverplaatsing 10,9 ton
Zeiloppervlak 118 m2

 

 

 

Afbeelding 37 Afbeelding 37
Afbeelding 31 Afbeelding 31
Afbeelding 36 Afbeelding 36
Afbeelding 35 Afbeelding 35
Afbeelding 34 Afbeelding 34
Afbeelding 33 Afbeelding 33
Afbeelding 32 Afbeelding 32
Afbeelding 30 Afbeelding 30