VETUS slaat eerste paal voor hypermodern hoofdkantoor

Opening eind 2024 samen met viering 60-jarig bestaan

SCHIEDAM- Op feestelijke wijze is eerste paal geslagen voor het nieuwe hoofdkantoor van VETUS. Bedoeling is dat de nieuwbouw eind 2024 is gebruik wordt genomen.
 

Bekijk video eerste paal (https://youtu.be/ihbM7W0xVYk?si=tMAMI1ShBZOSO8pg)

Na de aankondiging van het nieuwe hoofdkantoor aan het water eerder dit jaar, heeft VETUS een historisch moment gemarkeerd met het slaan van de eerste paal van het nieuwe hoofdkantoor van 9.500 m2. En daarmee wordt de huidige opslagruimte verdubbeld. 

Het nieuwe hoofdkantoor, dat wordt gebouwd in dezelfde buurt van Schiedam waar VETUS-oprichter Willem den Ouden werd geboren, zal betere faciliteiten bieden om producten te presenteren en in-water tests uit te voeren met speciale aanlegplaatsen voor VETUS-demoboten.

Roy de Vette, de trotse kleinzoon van de oprichter van VETUS, had de eer om deze belangrijke stap te herdenken door de eerste paal te slaan. ”We kunnen niet wachten om aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen nu we verhuizen naar ons hypermoderne hoofdkantoor, dat toevallig ook samenvalt met ons 60-jarig jubileumjaar. Het moderne nieuwe gebouw is ontworpen met het welzijn van de medewerkers als prioriteit, waardoor VETUS een nog aantrekkelijkere plek wordt om te werken.”

Het gebouw wordt voorzien van zonnepanelen op het dak, die een groot deel van zijn eigen energie opwekken, en zal geen aardgas gebruiken om het gebouw te verwarmen. Dit betekent dat het gebouw bijna energieneutraal zal zijn, wat perfect past bij de duurzaamheidsgedachte van VETUS.

Het nieuwe magazijn wordt uitgerust met de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van automatische opslag- en zoeksystemen en heeft een aanzienlijk grotere palletcapaciteit dan in het huidige VETUS-magazijn, waardoor het bedrijf zijn producten veel efficiënter kan opslaan, verwerken en verzenden.

Deze verhuizing maakt deel uit van VETUS’ bredere en langetermijnstrategie voor groei en ontwikkeling, waarbij de wereldwijde aanwezigheid van het bedrijf is vergroot door de opening van nieuwe filialen en meerdere regionale teamuitbreidingen. 

 

Lees ook: 60 jaar VETUS (https://www.watersport-tv.nl/nw-31400-7-4203617/nieuws/nieuw_state-of-the-art_hoofdkantoor_voor_vetus.html)

Afbeelding 5 Afbeelding 5
Afbeelding 6 Afbeelding 6