Weet jij term voor 'gas geven' op een elektrische boot?

DRIEBERGEN- Weet jij een goede term voor het geven van ’gas’ op een elektrisch aangedreven boot? Zover wij hebben kunnen nagaan, bestaat hiervoor nog geen goede benaming. Alle reden om die hiervoor te bedenken.

De vraag voor de juiste benaming voor het ’gas geven’ op een elektrisch aangedreven boot kwam op tafel tijdens de Vaarplezier Podcast (http://www.vaarplezier.nl/podcast). In de laatste Podcast hebben Arjen Bergijk en Bert Bosman een interview met de IVA Nautisch Business Management studenten Mees Brouwer en Koen Bogaerts die voormalige reddingssloepen, ombouwen tot een duurzame boot met een elektrische aandrijving.

Tijdens het gesprek rijst ineens de vraag...hoe noem je het eigenlijk als je een ’dot gas’ geeft op een elektrische boot. Gas geven is hier niet meer aan de orde. Maar hoe noem je het dan? Goede vraag. Bestaat hier al een term voor? Geen idee. Misschien moet hiervoor nog een benaming worden bedacht.

Wil jij de watersportgeschiedenis ingaan als degene die hiervoor de naam heeft bedacht, stuur dan je suggestie snel naar podcast@vaarplezier.nl (mailto:podcast@vaarplezier.nl)

Wil je de Vaarplezier Podcast beluisteren, klik dan Hier! (https://open.spotify.com/episode/6We3JTAeHI4rCfVybqIXAT?si=QdzizuxsQAGFtuqMzL5G8Q)

 

Scherm­afbeelding 2024-01-04 om 10.08.52 Scherm­afbeelding 2024-01-04 om 10.08.52