Veel suggesties voor term 'gas geven' met elektrisch aangedreven boten

Ampen of amperen meest genoemd

DRIEBERGEN- Weet jij een goede term voor het geven van ’gas’ op een elektrisch aangedreven boot? Deze spontane oproep plaatste wij vorige week op Watersport-TV en onze socials. Het zorgde voor een stortvloed aan leuke, vaak zeer originele suggesties. 

Power up...Stroomversnelling...Opstromen en afstromen...Amperen...Vermogen zetten...Zoemen...Vonken...Versnellen...Energie geven...Stroom erop...Doorschakelen...Stroomstoot...Ampen...Vaart maken.

Het is een kleine greep uit de reacties waarbij ampen en amperen het vaakst werden voorgesteld.

De vraag voor de juiste benaming voor het ’gas geven’ op een elektrisch aangedreven boot kwam onlangs op tafel tijdens de Vaarplezier Podcast (http://www.vaarplezier.nl/podcast). In de laatste Podcast hebben Arjen Bergijk en Bert Bosman een interview met de IVA Nautisch Business Management studenten Mees Brouwer en Koen Bogaerts die voormalige reddingssloepen, ombouwen tot een duurzame boot met een elektrische aandrijving.

Tijdens het gesprek rijst ineens de vraag...hoe noem je het eigenlijk als je een ’dot gas’ geeft op een elektrische boot. Gas geven is hier niet meer aan de orde. Maar hoe noem je het dan? Goede vraag. Bestaat hier al een term voor? Geen idee. Misschien moet hiervoor nog een benaming worden bedacht. En zo ontstond spontaan het idee voor de oproep op Watersport-TV. 

Wie de watersportgeschiedenis ingaat als degene die de term heeft bedacht voor het ’gas geven’ op een elektrisch aangedreven boot, dat zal uiteindelijk in de praktijk blijken. 

 

Wil je de Vaarplezier Podcast beluisteren, klik dan Hier! (https://open.spotify.com/episode/6We3JTAeHI4rCfVybqIXAT?si=QdzizuxsQAGFtuqMzL5G8Q)

 

Foto Maril

Afbeelding 19 Afbeelding 19