EmergenSEA / Veiligheidsdag voor pleziervaart

Preventie door kennis en oefening

ANTWERPEN- Goed voorbereid het water opgaan is een belangrijke factor bij goed zeemanschap. Om paniek te vermijden en een reeks basistechnieken aan te leren wordt voor de 2e keer de EmergenSEA / Veiligheidsdag gehouden. Thema van de dag is preventie door kennis en oefening. Opnieuw slaan meerdere nautische overheden hiervoor de handen in elkaar met het RYCB Race & Rescueteam.  

Op zaterdag 3 februari kunnen kleine groepjes watersporters en pleziervaarders onafhankelijk van elkaar acht routes volgen. Hierin wordt nautische achtergrondinformatie in theoretische sessies afgewisseld met praktische workshops.  In de workshops gaan de deelnemers zelf brandblussers en vuurpijlen testen, reanimatieoefeningen uitvoeren en wondverzorging uitproberen enz. Met deze basiservaring kan iedereen snel en efficiënt ingrijpen aan boord, waar assistentie van buitenaf minder evident is.   

ErmergenSEA / Veiligheidsdag is bedoeld voor alle watersporters en pleziervaarders. Het programma start zaterdag 3 februari om 08.00 en duurt tot 1700 uur. Deelnamekosten:  € 50,- p.p, inclusief ontvangst, gebruik van alle demonstratie- en veiligheidsmateriaal, broodjeslunch en receptie achteraf.  

Voor meer informatie klik op Veiligheidsdag (https://www.rycb.be/emergensea-24/)

Afbeelding 29 Afbeelding 29
Afbeelding 28 Afbeelding 28