Nieuwe haven voor kleinere boten tijdens Cannes Yachting Festival

CANNES- Ter compensatie van de grote moderniserings- en verbouwingswerken die tot 2026 in de Vieux Port worden uitgevoerd, heeft de organisatie van het Cannes Yachting Festival verschillende nieuwigheden gepland. Zo komt er een speciale jachthaven voor nieuwe motorboten met een lengte vanaf 8 meter.

Deze jachthaven zal meer dan 1.700 m² beslaan en meer dan 300 meter kade bieden. De nieuwe haven zal plaats bieden aan 170 boten, dat wil zeggen 150 in het water en een twintigtal aan land. Bezoekers zullen de boten en merken gewoonlijk tentoongesteld vinden op Quai Max Laubeuf, een gebied dat niet beschikbaar is vanwege de werkzaamheden.

De jachthaven komt te liggen tussen de Zeil- en Makelaardij & Speelgoedruimtes die al enkele jaren zijn ondergebracht in Port Canto. Dit jaar kunnen bezoekers voor het eerst een volledige rondvaart maken door Port Canto (d.w.z. een lus van +/- 2,5 km) om bijna 340 boten te ontdekken (120 nieuwe zeilboten van meer dan 10 meter lang, 170 motorboten van 8 meter lang en ongeveer 50 grote jachten van 24 meter lang die al in het bezit waren) en vele fabrikanten van uitrusting en servicebedrijven.

Verschillende pontons met een gemotoriseerd middengedeelte zullen bezoekers in staat stellen om van de ene kade naar de andere te gaan en kleine motorboten om uit te varen voor proefvaarten.

Het Cannes Yachting Festival vindt plaats van 10 tot en met 15 september.

 

Afbeelding 12 Afbeelding 12