Vaarplezier neemt Zeilschool Naarden over

Zeillessen en bootverhuur op de Randmeren

NAARDEN- Vaarplezier neemt Zeilschool Naarden over en verzorgt vanaf dit voorjaar zeillessen en bootverhuur vanuit Jachthaven Naarden en zal deze locatie exploiteren als Vaarplezier Zeilschool Naarden. 

Vaarplezier, bekend van de vaarbewijscursussen voor consumenten en professionals, neemt per 1 maart a.s. Zeilschool Naarden over van Dirk-Jan van Hensbergen. Zij krijgt daarmee de beschikking over een vloot van 5 Randmeren, die zowel voor lessen als voor losse verhuur ingezet worden. De vloot zal bovendien in het voorjaar uitgebreid worden met in elk geval een aantal kleine motorboten voor de verhuur, en diverse andere schepen. 

Met de overname zal Vaarplezier het dienstenaanbod in de richting van het zeilen uitbreiden. Arjen Bergijk van Vaarplezier: “Tot nu toe hebben we ons veel op motorboten gericht, maar eigenlijk zit zeilen heel erg in ons persoonlijke DNA. Het was dus logisch dat we op enig moment ook zeilen wilden toevoegen aan ons portfolio van nautische opleidingen. Eén van de eerste dingen is dat we een hele dag zeilen als onderdeel van de cursus Klein Vaarbewijs 1 gaan toevoegen. Vaarplezier is uniek in Nederland met een cursus KVB 1 met een dag theorie en daarna een halve dag theorie-op-de-boot: oefenen met de verkeersregels, betonning, verkeersborden, veiligheid en techniek. Daardoor is ons slagingspercentage enorm hoog en vinden cursisten het bovendien veel leuker dan veel uren thuis in een boek moeten studeren.’’

Combinatie

’’Met de komst van Vaarplezier Zeilschool Naarden kunnen cursisten nu ook – tegen een kleine meerprijs – kiezen voor een hele dag theorie-op-de-zeilboot, i.p.v. een halve dag op een motorboot. Behalve de stof van het Klein Vaarbewijs, krijgt de cursist meteen een introductie in het zeilen. Een prachtige combinatie in onze ogen.” 

En natuurlijk kan iedereen bij Vaarplezier Zeilschool Naarden zeilles volgen op de Randmeren, een heerlijk comfortabele kielboot in een prachtige omgeving, en zullen vanaf april kleine motorboten beschikbaar zijn voor de verhuur.  

Er zullen bij de zeilschool ook nieuwe afleveringen van de populaire Watersport-TV special Vaarplezier de serie! (https://www.watersport-tv.nl/tp-31400-2/vaarplezier%20de%20serie) opgenomen worden, speciaal gericht op beginnende zeilers.  

De zeilcursussen zullen vanaf begin april beschikbaar zijn. Voor meer informatie:  www.vaarplezier.nl/zeilles  (http://www.vaarplezier.nl/zeilles )

Vaarplezier verzorgt verder het hele jaar door cursussen Klein Vaarbewijs 1 en 2, vaarles, NauPro Vaarbewijs, Rondvaartdiploma, Aspirant-Schipper, Comfortabel Elektrisch Varen, Boottrailer Rijden, Introcursus Vaarregels en diverse andere nautische trainingen, te vinden via www.vaarplezier.nl  

 

Foto Jachtwerf Heeg

 

Randmeer 047 Randmeer 047
_DSF0476 _DSF0476
Randmeer 040 Randmeer 040
Randmeer 055 Randmeer 055