Start Ocean Race Europe in 2025 in Kiel

KIEL- De organisatoren van The Ocean Race hebben woensdagochtend tijdens een persconferentie in Kiel Kiel.Sailing.City bevestigd gastheer voor de start van The Ocean Race Europe te zijn. De start van het evenement staat gepland voor 10 augustus 2025.

Eerder was Kiel de finishhaven van de Volvo Ocean Race 2001-02 en vorig jaar was de Duitse stad gastheer van een enorm succesvolle Fly-By op de voorlaatste etappe van The Ocean Race 2022-23.

Twee teams waren woensdag vertegenwoordigd op het media-evenement in Kiel - Team Malizia en Team Holcim-PRB - en beide bevestigden hun intentie om aan de startlijn te staan.

De race in 2025 wordt de tweede editie van The Ocean Race Europe, na een debuut in de zomer van 2021. Dit evenement bouwt voort op de fundamenten van de inaugurele race en wordt gehouden onder de vlag van ”Connecting Europe” met een raceparcours dat zich uitstrekt van de Baltische Zee, via de Noordzee en het Kanaal, naar de Atlantische Oceaan voor de finish in de Middellandse Zee. Er wordt geracet in de nieuwste generatie hightech IMOCA-boten die met recordsnelheden boven het water zweven.

”De start van The Ocean Race Europe vanuit Kiel is een kans om de kracht van sport aan te tonen om ons te verbinden en een groter doel te dienen”, zegt Richard Brisius, Race Chairman van The Ocean Race.

Afbeelding 67 Afbeelding 67