Nieuwe app wil meer mensen aan het sporten krijgen

AMSTERDAMVeel mensen willen wel (vaker) sporten, maar doen dat toch niet. Redenen daarvoor zijn tijd, geld en onzekerheid over de eigen sportprestatie. Voor hen hebben drie Amsterdammers een app ontwikkeld, waarmee je sportlessen direct kunt boeken bij de vele honderden professionele sporttrainers die de hoofdstad rijk is. 

Als een sportvariant van Airbnb presenteren trainers zich met hun activiteiten, van Bootcamp tot Yoga en van Looptraining tot Padel. Op alle mogelijke plekken in de stad! Sporters kunnen in de app zoeken naar de gewenste locatie en sport, hun niveau en het gewenste tijdstip. En vervolgens boeken zij een les zonder een abonnement af te hoeven sluiten.

Volgens Initiatiefnemer Daan Tames is de nieuwe app - Fittery genaamd - ook bedoeld voor mensen die al wel regelmatig sporten, maar steeds iets nieuws willen ontdekken en van afwisseling houden. Of ze zoeken de beste of leukste trainer, liefst dicht bij huis. Keuzevrijheid, lessen op jouw eigen niveau en een persoonlijke klik met je trainer en medesporters, het zijn de belangrijkste voorwaarden voor lekker sporten, aldus Tames.

Het belang van de trainer

Maar er is nog een andere overweging geweest voor dit platform dat trainers en sporters bij elkaar brengt. Een trainer geeft sporters meer plezier en meer rendement van hun inspanningen. Daarom staat bij dit initiatief de keuze van de juiste trainer voorop. Trainers moeten - in Airbnb-termen - kunnen uitgroeien tot de ‘Superhosts’ van hun sport. Dat werkt ook in hun eigen voordeel. Want veel professionals kunnen maar matig rondkomen of hebben een onzekere arbeidsrelatie. Terwijl zij het zijn die kwaliteit toevoegen aan al die verschillende sportactiviteiten. Zodat mensen in beweging blijven.

Zichtbaar sporten 

Zien sporten doet sporten. En gelukkig kennen onze steden zoveel mooie locaties waar mensen gestimuleerd kunnen worden om te sporten. Daarom worden de meeste lessen via Fittery in de buitenruimte gegeven. De app wordt binnenkort gelanceerd in Amsterdam. Hier sport twee derde van de inwoners 1x per week of vaker. Maar een kwart van de Amsterdammers sport helemaal niet.* Fittery wil een positieve bijdrage leveren aan deze cijfers. Net zoals aan het aantal trainers dat zich actief aanbiedt om sporters op hun eigen niveau te begeleiden. Ook andere steden met belangstelling voor dit initiatief kunnen zich melden.

De nieuwe app Fittery en zal naar verwachting nog deze maand in de Appstore en Google Play Store beschikbaar zijn. Tot die tijd kan men een kijkje nemen of al lessen boeken op www.fittery.com (http://www.fittery.com)

 

 

 

4261818_1745756 4261818_1745756