Dutch American Yachts introduceert de nieuwe DA50

Op de Palm Beach Boat Show 2024

Iconic Marine Group en de Nederlandse jachtbouwer Steeler Yachts onthullen tijdens de Palm Beach Boat Show 2024 de gezamenlijk ontwikkelde ’Dutch American’ productlijn. De Dutch American jachten zijn speciaal ontworpen voor veeleisende Amerikaanse klanten, met als doel niets minder dan ’het beste in Nederland gebouwde jacht met de beste service & ondersteuning’ voor een ongeëvenaarde jachtervaring.
 

Alle DA-modellen, variërend van 50 tot 75 voet, zijn gebouwd in aluminium en afgewerkt volgens het hoogste niveau van Nederlands vakmanschap. Aluminium constructies hebben de voorkeur voor superjachten en bieden diverse voordelen ten opzichte van de veelgebruikte GRP rompen op het gebied van sterkte, gewichtsverdeling, stabiliteit, veiligheid, glansgraad en aanpassingsmogelijkheden.

De DA50 zal worden getoond op de show en is het eerste statement van het nieuwe merk om de jachtervaring voor kopers in de VS naar een geheel nieuw niveau te tillen. 

Veelzijdig

Gebouwd door Europa’s meest bekroonde Nederlandse scheepswerf Steeler Yachts, bevat de DA50 innovatieve oplossingen waardoor het het meest comfortabele en veelzijdige jacht in haar segment is.
De T-top kan elektronisch worden veranderd in een hardtop en het voorschip is volledig verbonden met de cockpit door middel van een elektrisch bedienbaar glazen plafond. Daarnaast beschikt het interieur over twee tweepersoonsslaapkamers, een zithoek, een volledig uitgeruste kombuis en een aparte badkamer en toilet. Aangedreven door twee Volvo Penta IPS800 diesels bereikt het jacht een topsnelheid van 43 mijl per uur.

Vergeleken met GRP jachten heeft de DA50 een aluminium romp met een laag zwaartepunt wat resulteert in comfortabel varen zonder spray in woelige zeeën. De DA50 werd in Europa genomineerd als Europese Powerboat van het Jaar en won de titel Nederlandse Powerboat van het Jaar.

Komende zomer worden de eerste DA53’s gelanceerd in de Verenigde Staten. Deze 4xV12 600HP buitenboordmotor aangedreven krachtpatser is gezamenlijk ontworpen door Iconic en Steeler om de schijnbaar onvermijdelijke kloof tussen snelheid en comfort te overbruggen.

Indrukwekkend

Door gebruik te maken van de voordelen van een sterke maar lichte aluminium rompconstructie in combinatie met het bewezen vermogen van Steeler Yachts om prachtige en ruime superjachtinterieurs te creëren, zijn snelheid en comfort even indrukwekkend op de DA53. Het resultaat is een 55 mijl per uur presterende jacht met het comfort en de veelzijdigheid om op haar gemak te cruisen voor langere reizen.

De DA53 heeft twee tweepersoonsslaapkamers, waarvan de ouderslaapkamer midscheeps ligt met een Frans tweepersoonsbed. Glazen ramen in de romp bieden een perfect uitzicht op zee bij het ontwaken. De ’T-top/hardtop in één’ functie en het intrekbare glazen plafond boven het voorschip geven haar eigenaren de flexibiliteit om de karakteristieken van het jacht gemakkelijk aan te passen aan alle weers- en zeeomstandigheden.
 

Eind 2024 zal de vloot van Dutch American Yachts worden aangevuld met de komst van de DASupersport en de DA62 Beachclub die momenteel in aanbouw is.

 

De Palm Beach Boat Show (https://youtu.be/pBR9aoEHXoo?si=bk5tzMLiGJ-IvyD5) is van 21 tot en met 24 maart.

DA53 DA53
Afbeelding 70 Afbeelding 70
DA503 DA503
DA502 DA502
DA501 DA501
DA505 DA505