KWVL en de Vrijbuiter maken van Easter Regatta een succes 

Zeilers en organisatie kijken terug op sportief Paasweekend

LOOSDRECHT- Afgelopen Paasweekeinde heeft de Koninklijke Watersport-Vereeniging ‘Loosdrecht’ het zeilwedstrijdseizoen traditioneel geopend met de Internationale Easter Regatta. Dit gebeurde in samenwerking met De Vrijbuiter.

Op zaterdag 30 maart om 12 uur meldden zich in totaal 106 boten aan de start. De deelnemers waren verdeeld over verschillende klassen nl. Contender, Solo, ILCA 7, ILCA 4, Finn, Flying Dutchman en Star. Opmerkelijk was het internationale veld bij de Contenders. Deelnemers kwamen uit Engeland , Duitsland en Nederland. Ook was het een tijd geleden dat een vloot van 12 Stars op de Loosdrechtse Plassen te zien was. 

Over het gehele weekend stonden 10 wedstrijden gepland. Dat was mogelijk, omdat er in goede samenwerking met buurclub ”de Vrijbuiter” simultaan op twee afzonderlijke banen gevaren werd. De Vrijbuiter zette haar startschip in om dit te kunnen realiseren. 

De weersomstandigheden op zaterdag waren redelijk fris met een wind van tussen de 6 en 8 knopen uit het westen, goed zeilweer. Hoewel de wind aan het eind van de dag weg viel, werden toch drie wedstrijden afgewerkt. Zondag Eerste Paasdag was het beter. De zon scheen zelfs af en toe. Met een wind van tussen de 8 en 10 knopen uit het zuidoosten konden vier mooie wedstrijden gevaren worden.  

Na twee dagen kon er bij de meeste klassen nog het nodig gebeuren. Het veld lag niet zo ver uit elkaar. Behalve bij de FD’s, daar hadden Fred Schaaf en Sjors Riemslag wel een hele riante voorsprong op nummer twee. Zij konden dan ook na 10 wedstrijden het Paasei mee naar huis nemen. 

Paasmaandag trok de wind uit het zuidwesten in de loop van de dag verder aan, tot aan het eind van de daag wel 16 knopen. De wind draaide af en toe. Zodanig zelfs beide wedstrijdleiders hun startschepen een keer moest verleggen. De zon scheen af en toe en onder zeer plezierige omstandigheden konden de geplande 3 wedstrijden voor de die dag afgewerkt worden. 

Spannend was het bij de ILCA 4. Niet wie zou winnen, want Jikke van Hövell tot Westerflier ging met een behoorlijke voorsprong, met de eer strijken. Senne Boer en Joris Deetman eindigden na 10 races met eenzelfde puntenaantal. De betere klasseringen van Senne gaven de doorslag voor de tweede plak. 

Bij de prijsuitreiking waren alleen tevreden gezichten; iedereen kon terugkijken op een mooi en sportief Paasweekeinde. 

 

Uitslagen  

Contender  

1) René Heynen  

2) Dirk Müller 

3) Paul Dijkstra 

FD

1) Fred Schaaf / Sjors Riemslag 

2) Carlo Brugman / Ernst Roemer 

3) Matthy Quist / Steven Quist 

ILCA 4 

1) Jikke van Hövell tot Westerflier  

2) Senne Boer 

3) Joris Deetman 

ILCA 7  

1) Eduardo van Vianen 

2) Rik Wolters 

3) Sander van Doorn 

Finn 

1) Karel van Hellemond 

2) Thierry van Vierssen   

3) JW Kok  

Solo 

1) Jelmer Kuipers   

2) Ted Bakker 

3) Roelof Kuipers 

Star  

1) Lars van Stekelenborg / Tim Rijfers 

2) Marc Blees / Steyn van Driessel 

3) Mark Drontmann / Jip Pen  

 

Ga naar alle uitslagen (https://www.kwvl.nl/uitslagen)

 

Afbeelding 142 Afbeelding 142
Afbeelding 145 Afbeelding 145
Afbeelding 144 Afbeelding 144
Afbeelding 143 Afbeelding 143