Lachend op 1 april het nieuwe watersportseizoen in

Met Poepklep van HISWA-Recron, waterdichte zwemkleding van Dubarry en de AluEternal van Aluship

Op 1 april begint niet alleen het nieuwe watersportseizoen, het is ook de dag om elkaar even flink in de maling te nemen met een ludieke grap. We hebben de leukste watersport gerelateerde 1 april grappen voor je op een rij gezet.

Dubarry introduceerde in navolging van de bekende zeillaarzen waterdichte zwemkleding. ’Maak een spetterende entree op het strand of bij het zwembad met de Mermaid zwemkleding voor dames, gemaakt van volnerfleer. Voor heren is er de Manberry leren zwemshort. Perfect voor een stijlvolle zomervakantie. Zo luidde de tekst bij de afbeelding van een badpak voor de dames en een zwembroek voor heren.

Aluship presenteerde met een persbericht de AluEternal oftewel een continue herlaadbare energiebron. Maandag (1 april), zo viel te lezen, zou meer informatie worden gegeven. Dit wekte bij ons argwaan en was reden om het bericht niet te plaatsen. Gelukkig voor de bedenkers van de grap, deden andere media dit wel allemaal. Die hebben inmiddels een berichtje gehad van de sloepenbouwer dat de AluEternal een grap was.

Op Facebook zagen we een sticker die je op de boegschroef moet plakken om door een stiltegebied te mogen varen. 

HISWA-Recron bracht het nieuws over een poepvergunning voor watersporters, waarmee het periodiek lozen van toiletwater wordt toegestaan. De grappenmakers bedachten een elektronische verzegeling van de toiletafsluiter: een automatische klep. Met de vergunning mocht die maximaal 9 keer per maand geopend worden.

Op Watersport-TV publiceerde wij half maart een bericht over een zeilverbod voor radiografische zeilboten op het Uitgeestermeer. We kregen ontelbare reacties. Velen dachten dat dit een 1 april grap was van het Recreatieschap, maar dit is niet het geval. Onze berichtgeving heeft er inmiddels wel voor gezorgd dat het recreatieschap met de zeilers in overleg is om naar een oplossing te zoeken.


 

Afbeelding 149 Afbeelding 149
Afbeelding 148 Afbeelding 148
Afbeelding 150 Afbeelding 150