Officiële opening Zaanbrug op 13 april

Hogere en bredere doorvaart

WORMERVEER- Met het verwijderen van de tijdelijke Zaanbrug en het weer in ere herstellen van de verkeerssituatie zijn de werkzaamheden voor het vervangen van de Zaanbrug zo goed als afgerond.

De Zaanbrug heeft een bredere en hogere doorvaart (2.90 m) dan voorheen. Hierdoor kunnen schepen makkelijker de brug passeren en hoeft de brug minder vaak en minder lang open. Daarnaast heeft de nieuwe brug bredere voet- en fietspaden gekregen, wat de veiligheid te goede komt. Een tijdelijke brug over de Zaan bood een alternatief voor het verkeer tussen Wormer en Wormerveer.

Om de opening van de Zaanbrug niet onopgemerkt voorbij te laten gaan, wordt de nieuwe Zaanbrug op zaterdag 13 april officieel geopend. De openingshandeling wordt om 14.00 uur verricht bij de Zaanbrug door de bestuurders van de betrokken gemeenten, de provincie Noord-Holland en aannemer Reimert. Op de dag zelf zijn er verschillende activiteiten rondom de opening van de Zaanbrug, waaronder exposities in de Vermaning en de Stoomhal. 

Foto Provincie Noord-Holland

Afbeelding 151 Afbeelding 151