Geef jouw mening over de uitstootvrije zone pleziervaart

Tijdens inspraakprocedure gemeente Amsterdam

AMSTERDAM- Vanaf 22 april tot en met 10 juni vindt de officiële inspraakperiode (https://www.amsterdam.nl/bestuur-organisatie/invloed/lopende-inspraak/?vkurl=inspraak) plaats voor het beleidsvoornemen van de uitstootvrije zone pleziervaart in het centrumgebied van Amsterdam. Gedurende deze periode heb je de mogelijkheid om jouw mening te geven over de nieuwe zone. Dit kan online, mondeling tijdens een van de 4 inloopbijeenkomsten of per post.

De gemeente wil vanaf 2025 een uitstootvrije zone voor de pleziervaart in het centrumgebied. Voor doorgaande routes gelden er uitzonderingen. Kijk op amsterdam.nl/uitstootvrijvervoer (http://amsterdam.nl/uitstootvrijvervoer) voor een kaart van de uitstootvrije zone. Hier vindt u ook informatie over de overgangsregelingen voor bestaande vignethouders en de ontheffingsmogelijkheden.

Waarom uitstootvrije zones?

Amsterdam wil dat het vervoer in de stad uitstootvrij gaat varen en rijden om: de luchtkwaliteit te verbeteren. Want schadelijke stoffen in de lucht kunnen leiden tot gezondheidsproblemen zoals hart- en vaatziekten een bijdrage te leveren aan het klimaat door de uitstoot van CO₂ te verminderen.

Je kunt terecht op amsterdam.nl/uitstootvrijvervoer (http://amsterdam.nl/uitstootvrijvervoer) voor verdere details. Daarnaast is de gemeente bereikbaar via het gemeentelijk informatienummer 14 020, van maandag tot en met vrijdag, tussen 08.00 en 18.00 uur. Voor specifieke vragen kun je ook een e-mail sturen naar milieuzone@amsterdam.nl.

 

Bekijk ook: Varen door Amsterdam: Tips en Tricks (https://www.watersport-tv.nl/nw-31400-7-4293864/nieuws/varen_door_amsterdam_tips_en_tricks.html)

 

Foto Watersport-TV

 

Afbeelding 231 Afbeelding 231
Afbeelding 219 Afbeelding 219