Hoofdredacteur Yvonne Zwaan verlaat Motorboot

Uitgever Ton Roskam naar BDUMedia

Yvonne Zwaan stopt als hoofdredacteur van Motorboot. Na 18 jaren verbonden te zijn geweest aan het blad draagt ze op 23 mei haar taken over aan haar collega’s. Yvonne verzet haar bakens en begint aan een nieuwe uitdaging. Ze gaat als communicatie-medewerker aan de slag bij de gemeente Altena.

Met Yvonne verlaat de meest ervaren kracht van het motorboot blad de watersport. Yvonne trad in september 2017 aan als hoofdredacteur. Zwaan volgde Hans Papenburg (https://www.watersport-tv.nl/nw-31400-7-3667294/nieuws/yvonne_zwaan_36_hoofdredacteur_motorboot.html) op die op 3 augustus 2017 plotseling overleed.

Ze was overigens niet de eerste vrouwelijke hoofdredacteur van een watersportblad in Nederland. Die eer komt Ingeborg Berghuijs toe. Zij gaf van 2005 tot en met 2009 leiding aan de redactie van de Waterkampioen en later aan ANWB Boot. Beide magazines bestaan niet meer.

Zwaan leidde zeven jaar het redactieteam en alle medewerkers bij Motorboot dat zonder ’kapitein’ verder gaat. Er zal voorlopig namelijk geen nieuwe hoofdredacteur worden aangesteld. 

Ton Roskam, de uitgever van Motorboot, maakte onlangs bekend zijn bestuurlijke taken over te dragen aan zijn partner Hélène. Op 11 maart is Roskam gestart als algemeen directeur van BDUMedia dat onder meer verantwoordelijk is voor uitgave van de Barneveldse Krant. Voordat hij uitgever werd van Motorboot was Roskam ook al werkzaam bij BDU.

 

Foto Motorboot

 

Afbeelding 220 Afbeelding 220