Wie helpt Petra met opknappen 'Live your dream zeiljacht'?

Na het overlijden van Olaf Oosterman staat ze er alleen voor

LELYSTAD- Vorig jaar overleed Olaf Oosterman, oprichter en stuwende kracht van Live Your Dream. Naast veel mooie herinneringen liet hij een zeiljacht achter dat inmiddels in de verkoop staat. Zijn weduwe Petra is het nog niet gelukt om een koper te vinden. Naast de doorlopende kosten staat ze ook alleen voor het reguliere onderhoud.

Petra heeft hard hulp nodig. Bedoeling is dat het zeilschip vanaf 13 mei twee weken uit het water gaat voor onderhoud. Op de Flevo Marina in Lelystad wacht een lange lijst aan klussen. Het onderwaterschip moet geschilderd worden, belettering gerepareerd. De afsluiter vervangen, de romp moet gepoetst worden, onderhoud aan de klapschroef. Voor Petra, als alleenstaande vrouw, een onmogelijke klus. Daarom een oproep: wie wil haar helpen. Velen handen maken licht werk. 

Inmiddels is vanuit een vriendengroep een Doneeractie (https://www.doneeractie.nl/help-petra-en-olaf-om-afscheid-te-nemen-van-lyd/-90757?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR2dqVjmyR6X5DkZutIFEUQaOHubV38r4PULklcCyHc5M8DR0alQHsS6Jf4_aem_AR2lcGzVINzhU1MIkiskKIudS5mcTtcRE1sgxkyhM2KmOOTRmhFR8mm5FQ_5EjFDzxuqR7j76ULClfLoBv6wrN3-) gestart. Daarnaast hebben zich bij Watersport-TV al enkele bedrijven gemeld die willen helpen met het onderhoud.

Met het schip dat in 2009 te water ging hebben Olaf en Petra met hun stichting z’n 211 jongeren met een chronische aandoening een empowerment traject geboden. Een ervaring die voor de deelnemers vergaande (positieve) gevolgen had voor hun plek in de maatschappij. Daarnaast hebben zij voor velen een leuke dag aan boord mogelijk gemaakt, waaronder jonge Mantelzorgers, partners van jong dementerenden, en jonge kinderen via WMO tijdens de intocht van Sinterklaas. 

Wil je Petra helpen, bel haar dan even via 06-27091000.

 

Lees ook: Live Your Dream boot te koop (https://www.watersport-tv.nl/nw-31400-7-4329169/nieuws/live_your_dream_zeilschip_te_koop.html)

 

Afbeelding 241 Afbeelding 241